%0 Journal Article %T تأثیر رژیم‏های مختلف آبیاری و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کیفی سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد %J پژوهش‌های تولید گیاهی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2322-2050 %A سبحانی, علی رضا %A حمیدی, حسن %D 2014 %\ 02/20/2014 %V 20 %N 4 %P 65-82 %! تأثیر رژیم‏های مختلف آبیاری و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کیفی سیب زمینی در شرایط آب و هوایی مشهد %K پتاسیم %K رژیم آبیاری %K سیب زمینی %K عملکرد %K خصوصیات کیفی %R %X به منظور بررسى اثرات رژیم‌های مختلف آبیاری و مصرف مقادیر مختلف پتاسیم بر عملکرد و برخى خصوصیات کیفى غده سیب زمینى رقم آئولا از سیستم آبیارى نشتى در مرکز تحقیقات کشاورزى و منابع طبیعی خراسان رضوی (مشهد) در سال زراعی 1388 استفاده شد. در این آزمایش از طرح آمارى کرت‌هاى خرد شده در قالب بلوک‌هاى کامل تصادفى با سه تکرار استفاده شد. تیمار رژیم‌های آبیاری شامل آبیارى پس از 70 ، 100 و 130 میلى‌متر تبخیر از طشتک تبخیر کلاس A در کرت‌هاى اصلى و مقادیر 0، 5/62، 125، 5/187 و 250 کیلوگرم اکسید پتاسیم در هکتار در کرت‌هاى فرعى قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با کاهش میزان آبیاری، عملکرد و میزان نشاسته کاهش و درصد پروتئین غده افزایش یافت. در اثر کاهش میزان آبیاری اندازه غده‌ها نیز کوچک‌تر شد و رشد ثانویه افزایش یافت. سطوح بالاى پتاسیم باعث درشت‌تر شدن غده‌ها و کاهش درصد غده‌هاى غیربازارپسند شدند. مصرف 250 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم باعث افزایش عملکرد، درصد نشاسته، فسفر و پتاسیم غده‌ها به ترتیب به میزان 51/31، 26/14، 78/2 و 85/3 درصد گردید. بیشترین میزان نشاسته غده (57 درصد) در شرایط آبیارى پس از 70 میلى‌متر تبخیر و مصرف 250 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم و بالاترین میزان پروتئین غده (83/15 درصد) در شرایط آبیارى پس از 100 میلى‌متر تبخیر و مصرف 5/187 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم حاصل شد. %U https://jopp.gau.ac.ir/article_1793_b6c7bf841b7ceec05540b86db532e48f.pdf