TY - JOUR ID - 365 TI - اثر کاربرد اتفن روی برداشت و صفات کیفی میوه آلبالو (رقم اردی جوبیلیوم) JO - پژوهش‌های تولید گیاهی JA - JOPP LA - fa SN - 2322-2050 Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 16 IS - 4 SP - 21 EP - 34 KW - اتفن (2- کلرو اتیل فسفونیک اسید) KW - برداشت KW - آلبالوی رقم اردی جوبیلیوم KW - نوع و غلظت اتفن DO - N2 - برداشت میوه‌های آلبالو کاری مشکل و پرهزینه می‌باشد که توسط ماشین و یا به‌صورت دستی (2- کلرو اتیل فسفونیک اسید) در غلظت­های مختلف استفاده شد و اثر آن برروی کیفیت میوه نیز بررسی شد. در این پژوهش، اثر کاربرد اتفن ایرانی با چگالی 18/1 گرم بر سانتی‌مترمکعب و اتفن انگلیسی با چگالی 45/1 گرم بر سانتی‌مترمربع در غلظت‌های مختلف (0، 150، 225 و 300 قسمت در میلیون) به‌صورت آزمایش فاکتوریل 4×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با فاکتورهای نوع و غلظت اتفن در سه تکرار برروی نیروی کشش میوه از دم میوه، درصد ریزش میوه‌ها و برخی صفات کمّی و کیفی دیگر میوه بررسی شد. نوع اتفن بر برخی صفات از جمله وزن میوه­ها، نیروی کشش میوه از دم میوه، درصد ریزش میوه و مواد جامد محلول (بریکس) تأثیر معنی‌داری داشت و در بیشتر موارد باعث افزایش این صفات شد، در حالی‌که برروی وزن متوسط 1000 هسته، نسبت گوشت به هسته، قطر میوه، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتر، نسبت قند به اسید و خصوصیات رنگی میوه هیچ‌گونه تأثیر معنی‌داری نداشت. با افزایش غلظت اتفن نیروی کشش میوه از دم میوه، سفتی بافت میوه و اسیدیته قابل تیتر کاهش و بریکس میوه، وزن میوه و درصد ریزش میوه افزایش یافت. UR - https://jopp.gau.ac.ir/article_365.html L1 - https://jopp.gau.ac.ir/article_365_4e262a92b14be697caf6d9a62c33b96e.pdf ER -