• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
مجله پژوهش‌های تولید گیاهی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 24 (1396)
دوره دوره 23 (1395)
دوره دوره 22 (1394)
دوره دوره 21 (1393)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 20 (1392)
دوره دوره 19 (1391)
دوره دوره 18 (1390)
دوره دوره 17 (1389)
دوره دوره 16 (1388)
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. (1393). تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانس‎های گیاهی بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف. مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 21(3), 75-95.
مریم هاشمی; سید حسین میردهقان. "تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانس‎های گیاهی بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف". مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 21, 3, 1393, 75-95.
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. (1393). 'تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانس‎های گیاهی بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف', مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 21(3), pp. 75-95.
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانس‎های گیاهی بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف. مجله پژوهش‌های تولید گیاهی, 1393; 21(3): 75-95.

تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانس‎های گیاهی بر کیفیت و عمر گل‎جایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف

مقاله 4، دوره 21، شماره 3، پاییز 1393، صفحه 75-95  XML اصل مقاله (405 K)
نوع مقاله: پژوهشی
نویسندگان
مریم هاشمی 1؛ سید حسین میردهقان2
1دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
2دانشگاه ولی عصر (عج)- دانشکده کشاورزی
چکیده
در پژوهش حاضر اثرات تیمارهای اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلی‎گرم در لیتر) و اسید جاسمونیک (25 و 50 میلی‎گرم در لیتر از منبع متیل جاسمونات) به صورت کوتاه مدت و تیمارهای تیمول (75 و 125 میلی‎گرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلی‎گرم در لیتر) و اوژنول (50 و 100 میلی‎گرم در لیتر) به صورت بلند مدت (استاندارد) برای حفظ کیفیت و افزایش عمر گل‎جایی گل بریده میخک در دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار بررسی شد. تیمار شاهد و تمام محلول‎های نگهدارنده حاوی ساکارز 4 درصد بودند. محیط نگهداری‎ شامل دمای2 ±25 درجه سانتی‎گراد و رطوبت نسبی 60-55 درصد و دمای 1±3 درجه‎ سانتی‎گراد و رطوبت نسبی 85-80 درصد بود. نتایج دمای C˚2±25 نشان داد بیشترین کیفیت و عمر گل‎جایی مربوط به متیل جاسمونات 50 میلی‎گرم در لیتر (11روز) و بعد از آن متیل جاسمونات 25 میلی گرم در لیتر (66/10 روز) در مقایسه با شاهد (9 روز) به دست آمد، همچنین این تیمار با افزایش جذب محلول، قطر گل را نیز افزایش، و پژمردگی گلبرگ را به تاخیر انداخت. نتایج دمای C˚1±3 نشان داد که بیشترین عمر گل‎جایی در گل‎های تیمار شده با منتول 125 میلی‎گرم در لیتر (03/70 روز) و پس از آن اوژنول 100 میلی‎گرم در لیتر (5/68) و منتول 75 میلی‎گرم در لیتر (66) در مقایسه با شاهد (62 روز)، به دست آمد. این تیمارها در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، پژمردگی گلبرگ را کاهش، مواد جامد محلول گلبرگ، قطر گل و عمر گل‎ را افزایش دادند.
کلیدواژه‌ها
اوژنول؛ انسداد آوندی؛ تیمول؛ تنظیم‎کننده‎های رشد؛ محلول نگهدارنده
عنوان مقاله [English]
Effect of salicylic acid, methyl jasmonate and some essential oils on quality and vase-life of carnation (Dianthus caryophyllus cv. Cano) cut flower in different temperatures
نویسندگان [English]
maryam hashemi1؛ seyed hossein mirdehghan2
1vali ase university of rafsanjan
2vali asr university of rafsanjan- faculty of agriculture
چکیده [English]
In this research, the effects of pulsing application of preservative solutions containing salicylic acid (100 and 200 mg/L) and methyl jasmonate (25 and 50 mg/L) and long period application of preservative solutions containing thymol (75 and 125 mg/L), menthol (75 and 125 mg/L) and eugenol (50 and 100 mg/L) on the maintain quality and extend vase-life of carnation cut flowers two tests were evaluated based on completely randomized design in four replication. Sucrose was added to all solutions at 4% and distilled water plus 4% sucrose used as control treatment. Meanwhile, the cut flowers were also kept at conditions of 25±2 ºC with air humidity (RH) of 50-55% and 3±1 ºC with RH of 80-85%. The results revealed that at the conditions of in 25±2 ºC the highest vase- life of 11 days and 10.66 days was obtained with methyl jasmonate 50 and 25 mg/L, respectively. These treatments also increased flower diameter, absorption of preservative solution and delayed petal wilting. The result indicated that with 3±1 ºC In Comparison with control (62 days), the highest vase- life of 70/03 days, 68/5 and 65/81 days were obtained in menthol 125,eugenol 100 and menthol 75 Mg/L, respectively. These treatments reduced petal wilting and increased total soluble solids, flower diameter and vase life compared to control and all other treatments.
کلیدواژه‌ها [English]
Eugenol, Menthol, Plant growth regulators, preservative solution, Vascular blockage
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,746
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,924
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.