هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. (1393). تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف. مجله پژوهشهای تولید گیاهی, 21(3), 75-95.
مریم هاشمی; سید حسین میردهقان. "تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف". مجله پژوهشهای تولید گیاهی, 21, 3, 1393, 75-95.
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. (1393). 'تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف', مجله پژوهشهای تولید گیاهی, 21(3), pp. 75-95.
هاشمی, مریم, میردهقان, سید حسین. تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف. مجله پژوهشهای تولید گیاهی, 1393; 21(3): 75-95.
تاثیر اسید سالیسیلیک، متیل جاسمونات و اسانسهای گیاهی بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘کانو’ در دماهای مختلف
در پژوهش حاضر اثرات تیمارهای اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و اسید جاسمونیک (25 و 50 میلیگرم در لیتر از منبع متیل جاسمونات) به صورت کوتاه مدت و تیمارهای تیمول (75 و 125 میلیگرم در لیتر)، منتول (75 و 125 میلیگرم در لیتر) و اوژنول (50 و 100 میلیگرم در لیتر) به صورت بلند مدت (استاندارد) برای حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجایی گل بریده میخک در دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار بررسی شد. تیمار شاهد و تمام محلولهای نگهدارنده حاوی ساکارز 4 درصد بودند. محیط نگهداری شامل دمای2 ±25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 60-55 درصد و دمای 1±3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-80 درصد بود. نتایج دمای C˚2±25 نشان داد بیشترین کیفیت و عمر گلجایی مربوط به متیل جاسمونات 50 میلیگرم در لیتر (11روز) و بعد از آن متیل جاسمونات 25 میلی گرم در لیتر (66/10 روز) در مقایسه با شاهد (9 روز) به دست آمد، همچنین این تیمار با افزایش جذب محلول، قطر گل را نیز افزایش، و پژمردگی گلبرگ را به تاخیر انداخت. نتایج دمای C˚1±3 نشان داد که بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با منتول 125 میلیگرم در لیتر (03/70 روز) و پس از آن اوژنول 100 میلیگرم در لیتر (5/68) و منتول 75 میلیگرم در لیتر (66) در مقایسه با شاهد (62 روز)، به دست آمد. این تیمارها در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، پژمردگی گلبرگ را کاهش، مواد جامد محلول گلبرگ، قطر گل و عمر گل را افزایش دادند.
Effect of salicylic acid, methyl jasmonate and some essential oils on quality and vase-life of carnation (Dianthus caryophyllus cv. Cano) cut flower in different temperatures
نویسندگان [English]
maryam hashemi1؛ seyed hossein mirdehghan2
1vali ase university of rafsanjan
2vali asr university of rafsanjan- faculty of agriculture
چکیده [English]
In this research, the effects of pulsing application of preservative solutions containing salicylic acid (100 and 200 mg/L) and methyl jasmonate (25 and 50 mg/L) and long period application of preservative solutions containing thymol (75 and 125 mg/L), menthol (75 and 125 mg/L) and eugenol (50 and 100 mg/L) on the maintain quality and extend vase-life of carnation cut flowers two tests were evaluated based on completely randomized design in four replication. Sucrose was added to all solutions at 4% and distilled water plus 4% sucrose used as control treatment. Meanwhile, the cut flowers were also kept at conditions of 25±2 ºC with air humidity (RH) of 50-55% and 3±1 ºC with RH of 80-85%. The results revealed that at the conditions of in 25±2 ºC the highest vase- life of 11 days and 10.66 days was obtained with methyl jasmonate 50 and 25 mg/L, respectively. These treatments also increased flower diameter, absorption of preservative solution and delayed petal wilting. The result indicated that with 3±1 ºC In Comparison with control (62 days), the highest vase- life of 70/03 days, 68/5 and 65/81 days were obtained in menthol 125,eugenol 100 and menthol 75 Mg/L, respectively. These treatments reduced petal wilting and increased total soluble solids, flower diameter and vase life compared to control and all other treatments.